Jeg og Egil snakket om tøybleier lenge før Åse kom. Etter å hørt at papirbleier tar over 650 år for å brytes ned, og krever ekstra energi å brenne opp i søppelanlegg – og at hvert barn produsere omtrent ett tonn med avfall ? ? ?! var vi i alle fall motivert til å prøve ut tøybleier ?

Det har vært mange som har trodd at det kom vi nok til å slå fra oss når Åse kom, men vi har stått fast på vårt: Og tøybleier er faktisk veldig stas! ?? Det finnes massevis av nydelige print på bleiene, og det er enkelt å slenge dem til vask. (Man setter bare på en ekstra skylling før vask)

Det koster endel for tøybleier, men de er lett selge videre ( det finnes egne tøybleietorg på facebook) og det er godt å vite at det er et mindre belastende valg for miljøet ?

Men det skal også sies at vi ikke er suupernazi på å kun bruke tøybleier: Skal vi bort eller om vi ikke har fått vasket stund, så bruker vi vanlige bleier også. Vi gjør det som er greiest – og som regel blir det da tøybleier.

Om du kunne tenkt deg å teste ut tøybleier får du 1000 kr i støtte fra Oslo Kommune ?

Tipser også om å sjekke ut toybleier på snap: Et snappekollektiv hvor ulike tøybleiebrukere forteller om deres tøybleie-efaringer :) ??

Kunne du tenkt deg å prøve tøybleier?