Inne i min 37 uke som gravid har jeg reflektert over alt som skjer når man blir gravid, og hele den ukjente verden som åpner seg kjapt og uforutsigbart. Det er mye nytt og endel ting som er overveldende. For det er endel ting som ingen forteller deg før du selv står oppi det. La meg introdusere deg opp for :

Ekle ord 

Velkommen til en helt ny terminologi hvor nesten alle ord får deg til å rynke på nesa. La meg bare ramse opp: Slimpropp, morkake, fostervann og livmortapp. Skjønner virkelig ikke grunnen til denne navngivingen, men det er bare like godt å venne seg til det først som sist ? Har selv forresten lært et helt nytt ord denne uken som ikke finnes som norsk versjon enda: Fanny daggers. Oh, yes. Det høres akkurat ut som det kjennes ut.

Fuzzy peach

Du kan bli fuzzy. Ikke bare følelsesmessig, neida: du blir dunete. Du kan få mer hår på kroppen, og mitt tilfelle har kinnene mine blitt ganske ferskenfuzzy. Ikke et så veldig sjarmerende trekk, men til å leve med for en stund i alle fall  ?

Hold bena samlet når du nyser

Jepp. Du jo kan gjette hvorfor. ?

Strikkedilla

Selv om du aldri har rørt strikketøy før, så dukker det opp en intens trang til å lage varme plagg. Etterhvert som Lillebill vokser til, har jeg et voksende behov for å strikke noe til h*n. Det har resultert i en jakke, lue, bukse og babysokker. Og dette er visst ikke noe som bare skjer meg, men et større omfang av svangre kvinner som aldri har rørt strikkepinner i hele sitt liv.  Det er et mysterium.  ?

DSCF0853

Nesting

Din indre hønemor vekkes til live og du får en trang til å bygge rede: Babyting  med rolige farger og figurer, og som gjerne også er fluffy får deg til å ukritiske til å dra VISA-kortet  in no time. ?

Alt er normalt

Plutselig lyst til å drikke bensin? Det er normalt. MÅ spise et minimum av 5 gulrøtter per dag? Normalt. Hylgrining til kinotraileren av Skjønnheten og Udyret. Normalt, det også. Ingenting er visstnok unormalt når man er gravid. Ikke litt engang.

Skin tags

Det er btw også normalt. Blant gravide og overvektige riktignok, men ja, normalt. Hva i all verden er det tenker du kanskje? Jo, det er at det plutselig dukker opp små, men ufarlige hudfliker her og der på kroppen. Helt normalt.

Numne hender

Hovne føtter er ganske kjent, men hendene hovner også opp, så man må pent si farvel til gifteringen for en stund. I mitt tilfelle har hovenheten også presset på nervene, så kan ofte våkne opp til at håndflatene mine «sover» og er uten følelse.

Som du kanskje ser, er listen over ganske så flatterende og om du ikke får lyst til å bli gravid nå, så vet ikke jeg ?