Hvem har vel ikke sittet i frisørstolen etter en endt avtale og tenkt: Men det var jo ikke dette jeg ville ha! ?

slik får du håret du vil ha hos frisøren

Jeg husker hvor stolt jeg var som 12-åring da jeg endelig skulle til frisøren for å få Jennifer Anistons ikoniske klipp. Da frisørtimen var over, ville  jeg bare grine. Og det gjorde jeg forsåvidt også. Frisøren kjente tydeligvis ikke til klippen, og jeg så ikke ut!

Så hvordan får man frisyren man vil ha det? Her er 5 gode tips på veien.

1: Planlegg ??
Vit hva du vil. Lag et Pinterest board slik at du kan vise frisøren din hva du er ute etter, eller ta med et blad som viser eksempler på fargen eller klippen. Etter du har funnet ca 10 eksempler, spør deg selv hva du liker med denne frisyren og hva du ikke liker – Slik blir det enklere å forklare hva du faktisk vil ha.

Slik får du håret du vil ha hos frisøren

Selv brukte jeg Pinterest flittig både til bryllupet og da jeg farget håret rosa. Slik så mitt f.eks. Pinterestboard ut da jeg letet etter bryllupsfrisyrer. Blomsterkroner og løse krøller var nøkkelord.

2: Finn en frisør du stoler på ??
Dette er kanskje den vanskelige delen, for som regel handler det både om kjemi, kunnskap og pris. Min erfaring er at det kan være en god idè å sjekke Instagram og Facebook og se om de poster ting du har sansen for og som er inspirerende. Ta en nærmere titt på bildene og se om det er en stylist som skiller seg ut.

Plukk så opp telefonen og hør hva de tar i pris. Mange får kanskje skjelven om de hører litt stive priser, men husk på – frisyren er jo noe du bærer hver dag, så om du finner riktig frisør så er det en svært god investering.

slik får du håret du vil ha hos frisøren

3: Vær ærlig på hvor mye vedlikehold du er forberedt på ??
Om du har krøllete hår, men ønsker deg en frisyre som krever at du glatter håret hver dag, er det viktig at du er ærlig med deg selv om hvor mye vedlikehold du faktisk er klar for å gjøre. Jeg hadde en tid nesten sort hår, men var sen med å farge røttene, så det såg helt ? ut! Nå har jeg både en klipp og farge som krever lite.

Om du ikke liker å bruke tid på å style håret, spør stylisten grundig om hvor mye vedlikehold frisyren krever slik at du er helt sikker før du går i gang.

fin på håret, frisør, hårføner, hårstyling

4: Konsultasjon ??
Før man går i gang, handler det om å ha en god samtale med frisøren.

  • Ta med bilder av frisyren du liker.
  • Kommenter nettopp hva du liker med frisyren på bildet. Er det lengden, fylden, fargenyansen eller kanskje hvordan den kler ansiktsformen?
  • Spør også stylisten om hva de tenker om frisyren på bakgrunn av din hårkvalitet og farger. Hun/han kan komme med mange fine innspill som er verdt å ta med i regnestykket.

slik får du håret du vil ha hos frisørenNå ønsker jeg meg hår klipt opp i lag. Det er viktig at det har fylde, selv om det har god lengde, og at det skrås inn mot ansiktet for å mykes opp. 

5: Gjenta hva du vil ha ??
Dette er kjempeviktig! Det er fort gjort å snakke seg bort, så ta derfor to minutter og gjenta til frisøren hva du vil ha slik at dere ikke har misforstått hverandre i konsultasjonen. Gi klar beskjed på hva du kan – og ikke kan tenke deg. Dette er det steget som man vanligvis glemmer, men som virkelig er alfa og omega for å forsikre seg om at man har forstått hverandre.

Jeg håper dette kan hjelpe deg til neste gang du setter deg i frisørstolen. Lykke til! ?