Fin på håret

av LISE DRAGLAND

Slik lager du blomsterkrone til St.Hans

Blomster i håret hører med til St.Hans, og her får du en enkel steg-for-steg tutorial på hvordan du enkelt lager din egen blomsterkrone med selvplukkede blomster fra hagen eller grøftekanten ?

1) Du behøver

 • Blomsterstreng. Det får du hos blomsterforhandlere, eller på Clas Ohlsen.
 • Blomster så klart
 • Saks

DSCF0184

2. Bruk strengen til å måle rundt hodet ditt hvor stor kronen din må være. Slik slipper du at blomsterkronen din plutselig henger på nesa. Snurr blomsterstrengen rundt et par ganger.blomsterkrone, st.hans, hårkrone, hår, fin på håret,

2: Legg det grønne som en bunnlag og vikle blomsterstrengen forsiktig rundt bladene. Legg alle blader samme vei og «bygg» deg fremover og rundt.

blomsterkrone, st.hans, hårkrone, hår, fin på håret,

3: Legg inn småblomster. Her har jeg brukt små grønne Prydmarikåper for å lage et litt mer vimsete uttrykk. blomsterkrone, st.hans, hårkrone, hår, fin på håret,

4: Legg så til større blomster og fyll inn med blomster der du ser det er hull i kransen. Jeg har selv brukt fylte roser fra hagen. Godt lukter dem også.

blomsterkrone, st.hans, hårkrone, hår, fin på håret,

5: Du er ferdig. For å holde kransen frisk til neste dag, legg den i kjøleskapet når du ikke bruker den og spray over med vann.

blomsterkrone, st.hans, hårkrone, hår, fin på håret,DSCF0240

blomsterkrone, st.hans, hårkrone, hår, fin på håret,

Visste du at ifølge gammel folketro så kunne man drømme om den man kunne gifte seg med på St. Hans? Man måtte plukke syv sorter blomster, og så hoppe over syv gjerder og så legge blomsterne under hodeputen – så ville man drømme om sin utkårede.

Dette var en fast tradisjon for meg da jeg var liten. Nå har jeg da heldigvis funnet ham. Men kanskje du får noen å drømme om på St. Hans? Lykke til med blomsterbindingen i alle fall!  ???

2 Comments

 1. Så nydelig den ble 😀

  • finpaharet

   25. Juni 2016 at 23:20

   Takk Henriette :) Stakk innom bloggen din selv og den var så fin, så den må jeg følge med på!

1 Pingback

 1. SOMMERFLETTE |

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2019 Fin på håret

Theme by Anders NorenUp ↑